Hun werk als ontwerper verkent nieuwe vormen van intimiteit die verder gaan dan de menselijke ervaring en tijdschaal. Aldaar waar data van een object gescheiden wordt van het object zelf, en het Zelf in zichzelf kritisch bevraagd wordt. De welbekende ‘glitch’ binnen het gedrag van slimme technologie wordt heroverwogen en gebruikt als communicatiemiddel.

Ze verdiept zich in de complexiteiten van (niet-)menselijk gedrag, psychologie, sociale vraagstukken, evenals het digitale en het esoterische. Hun werk geeft ruimte aan diverse vormen van bewustzijn, die conventionele normen uitdagen en de mogelijkheden van onconventioneel ontwerp omarmt.

Binnen deze ruimte gebruikt hen speculatieve scenario's waar (afgedankte) objecten, of ze nu huishoudelijk zijn of uit de natuur komen, een nieuwe en opwindende rol krijgen in het leven. Door wetenschappelijk onderzoek, filosofische- en queer theorieën te integreren met een persoonlijk poëtisch element, laat het mensen met een vervreemd maar verwonderd gevoel achter; een wereld ervaren waarin het eigen bestaan nietszeggend is.

Vanwege hun diepe verbondenheid en affiniteit met het niet-menselijk leven, vindt hen het interessant om hun persoonlijke ervaringen te vergelijken met die van een levenloos object; ze plaatst zich in een kwetsbare positie naast de ander
Tussen Tijd, Vervreemding en Verlangens
  • 2023
  • Avans University of Applied Sciences
read Schijngenezing

Tussen Tijd, Vervreemding en Verlangens geeft vorm aan de leegte tussen het ding en de data van dingen. Het onderzoekt op een experimentele manier de kapitalistische toe-eigening van verlangens, onze liefde voor efficiënte technologie en de alledaagse (onbewuste) relaties met hyperobjects. Bestaande uit geschreven tekst en een (inter)actieve installatie.

Het biedt ruimte voor een vervreemde, intieme ervaring tussen machine en steen. Een ritueel dat de tegenstelling tussen technologische verfijning en de tijdloze aard van de steen belichaamt, op een manier die ons begrip van intimiteit en tijd uitdaagt. De machine kiest voor een zachtaardige vorm van verwering en onthult een choreografie van eindeloze strelingen. Een poging om erosie na te bootsen en zo zachte, ronde en sensuele vormen te creëren.